Jednodnevni izleti

Upoznajmo Hrvatsku kroz našu bogatu ponudu jednodnevnih izleta.Izleti se realiziraju po ustaljenom tjednom programu u turističkoj sezoni.

DUBROVNIK
"Dubrovnik je jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova na sredozemlju. Smješten na krajnjem jugu Hrvatske, baštinjen stoljećima plemenitim umijećima najboljih arhitekata i umjetnika. Gradom čije netaknute gradske zidine, danas pod zaštitom UNESCO-a u neprekinutom nizu čak 1940 metara opisuju mjesto koje kod kuće a i u svijetu bez premca nosi titulu \"Biser Jadrana\". Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti dubrovnik."
read more
SPLIT
"Split je glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije. Grad s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima posebno mjesto zauzima čuvena Dioklecijanova palača, dio svjetske baštine UNESCO-a, posjeduje atraktivnosti, toplinu bogatstva suvremenoga mediteranskog grada."
read more
MOSTAR
"Mostar je jedan izuzetno neobičan grad, u svakom smislu te riječi, sa svojim starim gradom i starim mostom koji ujedinjuje grad povezujući smaragdne grebenaste obale Neretve.
Mostar je stoljećima na raskrižju različitih civilizacija i svaka od njih ostavila je dio svoje posebnosti.
Grad je smješten na jugu Bosne i Hercegovine, 60 km udaljen od mora, a u njemu i njegovoj bližoj okolici nalaze se poznati jedinstveni lokaliteti kulturno-povijesnog blaga i naslijeđa koji svjedoče o životu na ovom području još u predantičko vrijeme."
read more
BAĆINSKA JEZERA
"Slikoviti brežuljci i šašom obrasle obale modrih jezera vrlo se razlikuju od svega što u Dalmaciji možemo vidjeti. Niz međusobno povezanih krških jezera sastoji se od šest spojenih i jednog odvojenog jezera. Sedam slatkovodnih jezera na samo 5-6 stotina metara od mora vrlo je rijedak prirodni fenomen.
Jezera imaju iznimnu prirodnu vrijednost jer su stanište velikog broja zaštićenih pa čak i endemskih vrsta biljaka i životinja.
Baćinska jezera su pravo malo kraljevstvo prirode."
read more
RAFTING NA CETINI
"Samo nekoliko minuta vožnje od povijesnog
gradića Omiša između Splita i Makarske moći ćete se uvjeriti u sve što rijeka Cetina skriva u ljepoti kristalno čiste rijeke, s čudesnim vodopadima, lijepim dubokim kanjonima, skrovitim pećinama, riječnim otocima, blagim brzacima i bajkovitim starim mlinicama. Doživjeti ugodnu rafting vožnju bez velike opasnosti i vidjeti ljepotu nedirnute prirode je nemoguće riječima opisati. Rafting na Cetini otkriva drugačiju Dalmaciju."
read more
BIOKOVO SKYWALK
"Park prirode Biokovo je jedan od najljepših parkova prirode u Dalmaciji. Planina Biokovo dijeli Jadran od Dalmatinske Zagore, a dio planine je zbog svojih posebnosti i prirodnih ljepota zaštićen i proglašen parkom prirode.
Obiluje biljnim i životinjskim vrstama koje su zakonom zaštićene. Planina koja izranja iz mora pružajući sa svojih vrhova i vidikovaca nezaboravne panoramske poglede na Makarsku Rivieru i Zabiokovlje."
read more
NP PLITVIČKA JEZERA
"Područje Plitvičkih jezera, proglašeno nacionalnim parkom, ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe. To je šumovit planinski kraj kroz koje se, jedno ispod drugog, niže šesnaest prekrasnih jezera i jezeraca kristalne modrozelene boje. Vodom ih pune mnoge rječice i potoci, međusobno su spojena pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. Svako godišnje doba na Plitvičkim jezerima priča svoju priču bojama, zvukovima, šumovima slapova, mirisima i tišinom.
Ne postoje riječi kojima se može opisati sva ta ljepota i sklad, stoga treba osjetiti i doživiti djelić te iskonske netaknute prirode."
read more
NP KRKA
"Krka ljepotica krša izvire nedaleko od Knina a nakon 72,5 km kraj Šibenika utječe u Jadransko more.
Sa svojih sedam sedrenih slapišta rijeka Krka je prirodni i krški fenomen. Zbog prirodnih ljepota i geoloških karakteristika veći dio područja oko rijeke proglašen je nacionalnim parkom. Ovo je mjesto gdje ljepota dolazi do punog izražaja u vječitoj igri sunca i vode."
read more
VODOPADI KRAVICA
"Jedinstveni slapovi u Hercegovačkom kršu vodopad Kravice najatraktivniji lokalitet na rijeci Trebižat, velebni prirodni fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijatkost nalik na Niagarine slapove gdje se vodeni luk širine preko 150 m obrušava s visine od 30 m stvarajući veliki huk i rosnu kišu."
read more
MEĐUGORJE
"Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta na svijetu, smješteno u južnom dijelu Bosne i Hercegovine 40 km udaljeno od mora postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije koja se kao fenomen počela javljati 1981 g.
Priča o Međugorju je dobro poznata većini katolika koji tu dolaze da pronađu mir, svoju ljudskost i svoju povezanost s Bogom, te postaju svjedoci istine, ljubavi i mira."
read more
FOTO SAFARI NERETVA
"Dolina rijeke Neretve s prekrasnim ušćem u Jadransko more, s najplodnijim tlom otetim močvari u kojoj su sklad suživota pronašli čovjek i priroda.
Vožnja tradicionalnim plovilom lađom kroz splet tajanstvenih kanala i probijanje kroz močvarni šaš i lokvanj, praćena zvonkim kreketanjem žaba čini ovo neobično putovanje još zanimljivim."
read more
SARAJEVO
"Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar. Sarajevo je relativno mali grad u usporedbi s velikim svjetskim metropolama, ali je njegovo ime kroz bogat duhovni, povijesni i prirodni izgled poznatije od nekih većih svijetskih gradova.
Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, džamije iz Osmanskog perioda, pravoslavne, katoličke i evangelističke crkve, sinagoga i drugi kulturno-povijesni spomenici, ali i moderne arhitektonske građevine rađene po najnovijim standardima."
read more
VID-NARONA
"Ostaci Antičke Narone nalaze se na mjestu današnjeg sela Vid na udaljenosti 3 km od Metkovića. Stari grad Narona seže u vremena 100 g. P.K. u vrijeme rimskih vladara. Tu nalazimo i muzej Narona sagrađen na forumu grada Narone.
Narona, Rimska kolonija i emporij koji je svoje ogromno bogatstvo temeljio na trgovini, najdragocjeniji je ostatak povijesne baštine na tom prostoru te svrstava taj lokalitet među najznačajnija arheološka nalazišta izvan Rima."
read more
KORČULA
"Povijesno i turističko središte istoimenog otoka u južnodalmatinskom arhipelagu.
Otok Korčula takozvani dragulj Jadranskog arhipelaga, šesti najveći otok u Jadranskom moru. Tisućljetna povijesna jezgra opasana zidinama i kulama vraća nas u vrijeme Ilirskih i Grčkih naseobina Rimskog carstva i Mletačke republike i dok je Marko Polo još u 13 st. osvajao daleki istok iz rodne mu Korčule mi i danas imamo priliku doživjeti autentično okruženje njegovog doba.
Povijesne i kulturne značajke oduvijek su mu pridavale posebnu važnost pa je grad Korčula oduvijek bila administrativno i vjersko središte otoka iz niz posebnosti Korčulu čini jednim od istaknutijih Hrvatskih povijesnih gradova."
read more
BRAČ
"Brač je jedan od najljepših srednjodalmatinskih otoka kojega krasi vrlo razvedena i duga obala duž koje se nižu predivne plaže. Smješten je u srednjoj Dalmaciji nedaleko grada Splita preko kojega se odvijaju sve prometne trajektne veze do velikih mjesta na otoku.
Osim predivnih slikovitih plaža otok Brač ima bogatu floru i faunu te prekrasnu netaknutu prirodu.
Brač je u svijetu poznat po vrijednom Bračkom kamenu od kojega su izgrađene dvije velike svjetske građevine, a to su Dioklecijanova palača u Splitu i Bijela kuća u Washingtonu."
read more
VIŠEDNEVNA PUTOVANJA
Prag

Prag je smješten u srednjoj Češkoj na rijeci Vltavi. Nalazi se 40 km od ušća Vltave u Labu.

read more
Beč

Beč se nalazi u sjeveroistočnoj Austriji na najistočnijem proširenju Alpa. U doba prvih naselja grad se nalazio na južnoj strani Dunava, a danas se proteže na obje strane rijeke.

read more
Budimpešta

Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva

read more
Venecija

Današnja je Venecijanska laguna rezultat velikih ljudskih intervencija. U 15. i 16. stoljeću Mlečani su počeli s melioracijskim radovima kako bi spriječili pretvaranje lagune u močvaru, te su tako spriječili prirodnu evoluciju lagune.

read more
Rim

Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

read more
Toscana

Toskana (tal. Toscana) je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more.

read more