dubrovnik

Dubrovnik je jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova na sredozemlju. Smješten na krajnjem jugu Hrvatske, baštinjen stoljećima plemenitim umijećima najboljih arhitekata i umjetnika. Gradom čije netaknute gradske zidine, danas pod zaštitom UNESCO-a u neprekinutom nizu čak 1940 metara opisuju mjesto koje kod kuće a i u svijetu bez premca nosi titulu “Biser Jadrana”. Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti dubrovnik.

mostar

Mostar je jedan izuzetno neobičan grad, u svakom smislu te riječi, sa svojim starim gradom i starim mostom koji ujedinjuje grad povezujući smaragdne grebenaste obale Neretve. Mostar je stoljećima na raskrižju različitih civilizacija i svaka od njih ostavila je dio svoje posebnosti. Grad je smješten na jugu Bosne i Hercegovine, 60 km udaljen od mora, a u njemu i njegovoj bližoj okolici nalaze se poznati jedinstveni lokaliteti kulturno-povijesnog blaga i naslijeđa koji svjedoče o životu na ovom području još u predantičko vrijeme.

sarajevo

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar. Sarajevo je relativno mali grad u usporedbi s velikim svjetskim metropolama, ali je njegovo ime kroz bogat duhovni, povijesni i prirodni izgled poznatije od nekih većih svijetskih gradova. Urbanu sliku grada karakteriziraju brojni sakralni objekti, džamije iz Osmanskog perioda, pravoslavne, katoličke i evangelističke crkve, sinagoga i drugi kulturno-povijesni spomenici, ali i moderne arhitektonske građevine rađene po najnovijim standardima.

medugorje

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta na svijetu, smješteno u južnom dijelu Bosne i Hercegovine 40 km udaljeno od mora postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije koja se kao fenomen počela javljati 1981 g. Priča o Međugorju je dobro poznata većini katolika koji tu dolaze da pronađu mir, svoju ljudskost i svoju povezanost s Bogom, te postaju svjedoci istine, ljubavi i mira.

bacinska_jezera

Slikoviti brežuljci i šašom obrasle obale modrih jezera vrlo se razlikuju od svega što u Dalmaciji možemo vidjeti. Niz međusobno povezanih krških jezera sastoji se od šest spojenih i jednog odvojenog jezera. Sedam slatkovodnih jezera na samo 5-6 stotina metara od mora vrlo je rijedak prirodni fenomen. Jezera imaju iznimnu prirodnu vrijednost jer su stanište velikog broja zaštićenih pa čak i endemskih vrsta biljaka i životinja. Baćinska jezera su pravo malo kraljevstvo prirode.

biokovo

Park prirode Biokovo je jedan od najljepših parkova prirode u Dalmaciji. Planina Biokovo dijeli Jadran od Dalmatinske Zagore, a dio planine je zbog svojih posebnosti i prirodnih ljepota zaštićen i proglašen parkom prirode. Obiluje biljnim i životinjskim vrstama koje su zakonom zaštićene. Planina koja izranja iz mora pružajući sa svojih vrhova i vidikovaca nezaboravne panoramske poglede na Makarsku Rivieru i Zabiokovlje.

plitvicka_jezera

Područje Plitvičkih jezera, proglašeno nacionalnim parkom, ubraja se u najljepše prirodne znamenitosti Europe. To je šumovit planinski kraj kroz koje se, jedno ispod drugog, niže šesnaest prekrasnih jezera i jezeraca kristalne modrozelene boje. Vodom ih pune mnoge rječice i potoci, međusobno su spojena pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. Svako godišnje doba na Plitvičkim jezerima priča svoju priču bojama, zvukovima, šumovima slapova, mirisima i tišinom. Ne postoje riječi kojima se može opisati sva ta ljepota i sklad, stoga treba osjetiti i doživiti djelić te iskonske netaknute prirode.

safari_neretva

Dolina rijeke Neretve s prekrasnim ušćem u Jadransko more, s najplodnijim tlom otetim močvari u kojoj su sklad suživota pronašli čovjek i priroda. Vožnja tradicionalnim plovilom lađom kroz splet tajanstvenih kanala i probijanje kroz močvarni šaš i lokvanj, praćena zvonkim kreketanjem žaba čini ovo neobično putovanje još zanimljivim.

slapovi_krke

Krka ljepotica krša izvire nedaleko od Knina a nakon 72,5 km kraj Šibenika utječe u Jadransko more. Sa svojih sedam sedrenih slapišta rijeka Krka je prirodni i krški fenomen. Zbog prirodnih ljepota i geoloških karakteristika veći dio područja oko rijeke proglašen je nacionalnim parkom. Ovo je mjesto gdje ljepota dolazi do punog izražaja u vječitoj igri sunca i vode.

rafting_cetina

Samo nekoliko minuta vožnje od povijesnog gradića Omiša između Splita i Makarske moći ćete se uvjeriti u sve što rijeka Cetina skriva u ljepoti kristalno čiste rijeke, s čudesnim vodopadima, lijepim dubokim kanjonima, skrovitim pećinama, riječnim otocima, blagim brzacima i bajkovitim starim mlinicama. Doživjeti ugodnu rafting vožnju bez velike opasnosti i vidjeti ljepotu nedirnute prirode je nemoguće riječima opisati. Rafting na Cetini otkriva drugačiju Dalmaciju.

kravice

Jedinstveni slapovi u Hercegovačkom kršu vodopad Kravice najatraktivniji lokalitet na rijeci Trebižat, velebni prirodni fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijatkost nalik na Niagarine slapove gdje se vodeni luk širine preko 150 m obrušava s visine od 30 m stvarajući veliki huk i rosnu kišu.

split

Split je glavno urbano, kulturno i prometno središte Dalmacije. Grad s 1700 godina postojanja uz mnoštvo arheoloških, povijesnih i kulturnih spomenika, među kojima posebno mjesto zauzima čuvena Dioklecijanova palača, dio svjetske baštine UNESCO-a, posjeduje atraktivnosti, toplinu bogatstva suvremenoga mediteranskog grada.